Transport Online - Ladingdiefstal loopt in derde kwartaal verder terug

Ladingdiefstal loopt in derde kwartaal verder terug

Ladingdiefstal loopt in derde kwartaal verder terug
04-11-2015 11:49 | Transport | auteur Redactie [FE]

DRIEBERGEN - De ladingdiefstalcijfers zijn in Nederland in het derde kwartaal van 2015 opnieuw met 13 procent gedaald.

Uit het Rapport Transportcriminaliteit blijkt dat in vergelijking met het tweede kwartaal van 2015 een daling te zien is van van 60 naar 52. Het aantal voltooide ladingdiefstallen is de eerste negen maanden van 2015 met 13 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal pogingen halveerde zelfs in die periode.

Nederland niet langer in top drie Europa

In Europa is het aantal ladingdiefstallen de afgelopen tijd juist gestegen. Door de dalende trend in Nederland van de afgelopen jaren behoort Nederland niet meer bij de top drie van Europa als het gaat om ladingdiefstal. Duitsland, Groot-Brittannië en België gaan Nederland voor.

Aangifteloket Gestolen Voertuigen

Een kanttekening die bij de daling gemaakt kan worden is dat de aangiftebereidheid binnen de branche nog verbeterd kan worden. De politie wil graag haar de aangiftebereidheid vergroten door drempels te verlagen om aangifte te doen. Om het aangifteproces te verbeteren met betrekking tot transportcriminaliteit is met het bestaande Loket Gestolen Voertuigen afgesproken dat via het nummer 088-0087444 ook aangifte gedaan kan worden van diefstal van vrachtwagens met of zonder lading. Aangifte van alleen ladingdiefstal kan daar niet worden gedaan.

Bijlage:Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,745
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions