Clicky

 
Transport Online - Tweede drugsonderschepping in twee weken voor marineschip Zr.Ms. Friesland

Tweede drugsonderschepping in twee weken voor marineschip Zr.Ms. Friesland

Tweede drugsonderschepping in twee weken voor marineschip Zr.Ms. Friesland
04-11-2015 11:16 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DEN HELDER - Afgelopen week heeft het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Friesland een go-fast onderschept met 315 kilo cocaine op 60 mijl zuid van de Dominicaanse Republiek. Dit was de tweede succesvolle onderschepping voor het patrouilleschip in twee weken tijd.

Detectie

De onderschepping was mogelijk dankzij de aanwezigheid van een helikopter van de Amerikaanse Kustwacht, die op het marineschip is gestationeerd. Het was de helikopter die de snelle smokkelboot ontdekte tijdens een routine patrouille. Nadat de bootbemanning doorkreeg dat ze ontdekt was sloegen ze op de vlucht. Daarop werden er vanuit de helikopter waarschuwingsschoten gevuurd, maar de bemanning staakte haar vlucht niet. Om de smokkelaars toch te stoppen werd een van de de buitenboordmotoren middels een gericht schot uitgeschakeld.  

Boarding

Toen de go fast stil in het water lag, is het Law Enforcement and Detachment Team van de Amerikaanse Kustwacht aan boord gegaan. Dit team is ook op het marineschip gestationeerd. Zij vonden negen pakketten cocaine met een totaalgewicht van 315 kilo. De twee verdachte smokkelaars en de drugs zijn aan boord genomen en overgedragen aan de Amerikaanse Kustwacht.

Tweede onderschepping

De vorige drugsonderschepping van Zr.Ms. Friesland was tien dagen geleden. Toen hield het marineschip een go fast tegen met een lading van 440 kilo cocaine, ten noorden van Colombia.    

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats