Clicky


Vliegveld Bali blijft dicht door vulkaan

Vliegveld Bali blijft dicht door vulkaan
04-11-2015 07:51 | Burgerluchtvaart | auteur Redactie [FE]

DENPASAR (ANP) - Het vliegveld van Bali, een van de drukste internationale luchthavens van Indonesië, blijft dicht. Er zijn sowieso tot donderdag geen vluchten mogelijk van en naar Denpasar, de hoofdstad van Bali. Daarna wordt de situatie opnieuw bekeken. De uitbarsting van de vulkaan Rinjani op het naastgelegen eiland Lombok is de boosdoener.

Dat betekent dat KLM ook woensdag niet kan vliegen op Bali. Dinsdag moest al een vlucht worden afgebroken. Reizigers strandden toen in Singapore. Vanwege de aswolk die Rinjani uitspuwt was het te gevaarlijk om door te vliegen naar Bali. Ook de luchthaven in Mataram op het eiland Lombok is tot en met donderdag niet in gebruik. Rinjani zorgt niet alleen voor een aswolk, maar ook voor aardschokken.

Voor de bevolking die rondom de uitgebarsten vulkaan woont, ligt een evacuatieplan klaar. De kans op een grotere uitbarsting is volgens deskundigen nog steeds aanwezig.

Het is niet voor het eerst dat vulkanische activiteit het vliegverkeer op Bali lamlegt. In juli van dit jaar strandden duizenden reizigers nadat vulkaan Mount Raung van zich deed spreken.