Clicky


Aanhoudingen in onderzoek naar drugstransporten via transportbedrijf in Zeewolde

Aanhoudingen in onderzoek naar drugstransporten via transportbedrijf in Zeewolde
03-11-2015 19:05 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

ZEEWOLDE/SOEST - De politie heeft afgelopen zaterdag 30 oktober in een drugs- en witwasonderzoek op zes locaties invallen gedaan in panden in Zeewolde en Soest. Hier zijn acht mannen en één vrouw aangehouden die worden verdacht van het smokkelen van drugs en het witwassen van crimineel geld. Bij de invallen zijn meerdere wapens, drugs, contant geld en een verzameling zeldzame Koi Karpers in beslag genomen

De politie startte een onderzoek onderleiding van het Landelijk Parket, omdat het vermoeden bestaat dat de verdachten een transportbedrijf in Zeewolde gebruikten voor drugstransporten naar het buitenland. De opbrengsten van de drugstransporten loopt vermoedelijk in de tonnen of zelfs miljoenen. Het vermoeden bestaat dat met dit geld investeringen zijn gedaan en verdovende middelen en luxe goederen zijn gekocht.

Doorzoekingen

Bij de invallen zijn in totaal honderd polititemensen, specialistische speurhonden, een mobiel vrachtauto scanteam van de Douane en een speciaal duik- en searchteam van Defensie ingezet. 

Tijdens de doorzoekingen trof de politie bij de hoofdverdachte een vuurwapen en twee stroomstootwapens aan. Daarnaast zijn een hoeveelheid contant geld, verdovende middelen, acht trekkers met oplegger, meerdere (luxe) auto’s, jetski’s, een speedboot en een verzameling zeldzame Koi Karpers en in beslag genomen. De hele administratie van het transportbedrijf is meegenomen voor verder onderzoek, dat zich richt op drugssmokkel en witwassen. Dit onderzoek duurt nog een aantal maanden.

Voorgeleiding

Vandaag heeft de rechter commissaris twee verdachten voor 14 dagen in bewaring gesteld en één verdachte voor nog drie dagen in de politiecel. Zes verdachten zijn na verhoor en onderzoek heengezonden, maar  blijven wel verdachte. Onder de aangehouden personen zijn de directeur en aandeelhouder van het transportbedrijf en de vrouw is de partner van één van beiden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Transportbranche

De Landelijke Eenheid houdt zich onder andere bezig met alle vormen van criminaliteit in het vervoer over weg, water, spoor en door de lucht. De politie voorziet met het optreden in het beroepsgoederenverkeer in de verkeersveiligheid van alle weggebruikers en houdt toezicht op eerlijke concurrentie in de transportbranche. Om transporten voor eigen gewin uit drugssmokkel mogelijk te maken, is het transportbedrijf vermoedelijk bereid onder de doorgaande prijs vracht aan te nemen. Hiertegen wordt hard opgetreden, zeker in combinatie met drugssmokkel.

Foto's

  • J.Roeland
    Bakker Groep
  • J.Roeland
    BAKKER GROEP
  • J.Roeland
    BAKKER GROEP
  • Bakker Groep
    Bakker Groep