Clicky


Werkzaamheden Koninginnensluis hervat

Werkzaamheden Koninginnensluis hervat
03-11-2015 17:15 | Werkzaamheden | auteur Redactie [FE]

VREESWIJK - Rijkswaterstaat start woensdag 4 november 2015 met de afrondende restauratiewerkzaamheden en enkele extra maatregelen aan de Koninginnensluis.

Werkzaamheden tot einde 2015

Aannemer Ooms Construction voert de volgende werkzaamheden uit: Het voegwerk aan de sluis dat boven de waterlijn uitkomt, wordt uitgehakt en opnieuw gevoegd. De werkzaamheden starten woensdag 4 november en nemen circa zes weken in beslag, tot half december. Er wordt geen hinder voor de scheepvaart verwacht. Wel kunnen omwonenden, tussen 07.00 en 18.00 uur, last hebben van geluidshinder. 

Begin november wordt één van de sluisdeuren door kranen eruit gehesen voor onderzoek. Deze zomer is gebleken dat de sluisdeuren beter afgesteld moeten worden. Van de groenstrook achter de Irenestraat wordt één geheel gemaakt.

Stremming in 2016

In het eerste kwartaal van 2016 is, buiten het recreatieseizoen, een vaarwegstremming gepland van ongeveer drie maanden. Afrondende werkzaamheden zoals het renoveren en waar nodig vervangen van het aandrijvingssysteem, het slopen van een aantal bedieningshuisjes en het schilderen van de vloeddeuren onder de Emmabrug (hoge brug) worden dan opgepakt. Begin 2016 volgt meer informatie.