Clicky


Drie jongeren stelen nieuwe auto van oplegger

Drie jongeren stelen nieuwe auto van oplegger
03-11-2015 13:12 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

ANTWERPEN - In de nacht van maandag op dinsdag werd door drie jonge mannen een auto gestolen van een geparkeerde oplegger. De drie werden betrapt en gingen ervandoor. Ze werden even later door de politie opgepakt in de buurt. Ze worden alle drie vandaag nog voorgeleid.

Vannacht, om 02:28 uur, werd een chauffeur van een vrachtwagen gewekt in zijn cabine waar hij lag te slapen. Zijn vrachtwagen stond geparkeerd aan het Asiadok in Antwerpen achter een oplegger met daarop nieuwe auto's van het merk Volvo.

Toen de chauffeur ging kijken door het gordijn van zijn cabine zag hij dat drie mannen blijkbaar één van de Volvo's van de oplegger hadden geduwd. Ze stonden bij de auto, waarvan het portier vooraan links open stond. De drie verdachten zagen toen dat ze waren betrapt door de man in de vrachtwagen en ze liepen weg richting Park Spoor Noord. De vrachtwagenchauffeur belde onmiddellijk de politie en hij gaf een goede beschrijving door van de drie verdachten.

Er werd door verschillende interventieploegen een controle gedaan in de buurt. Eén van de snelle responsteams trof drie jonge mannen aan in Park Spoor Noord ter hoogte van het skatepark. Ze werden ter plaatse opgepakt. Bij een confrontatie even later herkende de getuige zeker twee van hen.

De Volvo werd, met het oog op deskundig sporenonderzoek, in beslag genomen en getakeld.

De drie verdachten, jongemannen van respectievelijk 16, 19 en 20 jaar, werden gearresteerd en overgebracht naar het politiekantoor. Eén van hen bekende tijdens zijn verhoor de feiten maar hij minimaliseerde zijn aandeel daarbij. De twee anderen ontkenden dat zijzelf bij de diefstal waren betrokken. Ze bleven alle drie gearresteerd en ze zullen vandaag nog worden voorgeleid op het gerechtshof, de minderjarige op de jeugdrechtbank.