Transport Online - PostNL voert besparingen op

PostNL voert besparingen op

PostNL voert besparingen op
03-11-2015 10:05 | Bedrijfsresultaten | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - PostNL gaat de komende jaren meer besparingen doorvoeren om de aanhoudende krimp van de postmarkt te bestrijden. In de komende twee jaar worden daarbij echter niet meer banen geschrapt dan eerder al werd aangekondigd, maakte het postbedrijf dinsdag bekend.

PostNL mikt voor de periode tot en met 2020 op bezuinigingen ter waarde van 345 miljoen euro in de Nederlandse postdivisie. Dat is 200 miljoen euro meer dan eerder werd begroot. Ondanks het grotere besparingsdoel blijft de reorganisatie volgens het bedrijf tot 2017 beperkt tot de eerder aangekondigde 2700 à 3500 banen. De effecten voor het personeel vanaf 2018 zijn nog niet duidelijk.

De komende tijd zijn de besparingen onder meer te halen door technologische vooruitgang, het grote verloop onder postbezorgers en door de bezorging van post en pakketten in afgelegen gebieden te combineren, zei bestuursvoorzitter Herna Verhagen in een toelichting.

PostNL verwacht dat de krimp van de postmarkt de komende jaren afzwakt. Voor de periode tot en met 2017 wordt een afname van het briefverkeer van 7 tot 9 procent voorzien, voor de drie jaar daarna wordt gerekend op een daling met 5 à 7 procent.

Winstgevende groei moet komen van de bezorging van pakketten, waar PostNL profiteert van de sterk groeiende populariteit van winkelen via internet. Daarbij neemt ook het grensoverschrijdende pakketvervoer voor het bedrijf toe. Daarnaast hebben de activiteiten in Italië volgens PostNL goede vooruitzichten. Het onderzoek naar de toekomst van het Duitse dochterbedrijf is nog niet afgerond.

In de jaren na 2020 verwacht PostNL te kunnen profiteren van de toenemende behoefte aan bezorging aan huis, die mede ontstaat door de vergrijzing en doordat steeds meer mensen in steden gaan wonen. PostNL wil zich daarbij onder meer toeleggen op de bezorging van levensmiddelen en medicijnen.

Het aandeel van postbezorger PostNL ging dinsdagochtend onderuit op het Amsterdamse Beursplein 5 na bekendmaking van een strategische update. PostNL raakte bijna 15 procent aan beurswaarde kwijt in de MidKap.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions