Clicky

 
Transport Online - CNV: 'Groei industrie over rug van werknemers'

CNV: 'Groei industrie over rug van werknemers'

CNV: 'Groei industrie over rug van werknemers'
02-11-2015 16:06 | Algemeen | auteur Redactie [HV]

UTRECHT - CNV Vakmensen vicevoorzitter Piet Fortuin vindt het treurig dat 150.000 medewerkers in de Metalelektro moeten staken voor een loopbaanbudget, zeggenschap over werktijden en een beetje meer loon, terwijl werkgevers recordwinsten noteren. "Deze winsten worden behaald over de rug van de werknemers en dat werkt als olie op het vuur”.

Vandaag maakte Nevi bekend dat de Nederlandse industrie haar sterkste groei sinds 2011 doormaakt. Dit terwijl de medewerkers uit de sector al 15 weken staken voor een nieuwe cao.

De stakingen in de Metalektro worden steeds frequenter en langduriger. Afgelopen vrijdag nog verlengden werknemers in Alblasserdam hun 48-uursstaking met één dag.

Vandaag wordt er gestaakt in Limburg en bij NN in Veenendaal. Voor later in de week staan ook weer stakingen gepland. Aanleiding voor de stakingen was een ondermaats eindbod van de FME.

“Sindsdien steekt de FME de kop in het zand. In tegenstelling tot branchegenoot FWT houdt het halsstarrig vast aan haar eindbod uit mei. Als zij dit blijft doen, voorspel ik dat de acties verder verharden”.

Branchegenoot FWT haalde haar cao-eindbod in de MetaalTechniek (kleinbedrijf metaalindustrie) in september van tafel. Voor de 295.000 werknemers werd 14 oktober een akkoord bereikt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions