Clicky


'VW verzuimde ongevallen te melden in VS'

'VW verzuimde ongevallen te melden in VS'
02-11-2015 15:18 | Buitenland | auteur Redactie [HV]

NEW YORK (ANP) - Volkswagen heeft mogelijk nog een Amerikaanse toezichthouder niet goed geïnformeerd. Het autoconcern verzuimde volgens persbureau Bloomberg ten minste vier ongelukken met zijn auto's te melden bij de overheidsdienst op het gebied van verkeersveiligheid NHTSA.

Autofabrikanten zijn verplicht ongevallen te melden waarvan vermoed wordt dat ze zijn veroorzaakt door defecten aan auto's. De NHTSA verzamelt die gegevens zodat tekortkomingen die structureel voorkomen bij automodellen snel kunnen worden opgespoord.

Bloomberg liet maandag weten vier dossiers van rechtszaken tegen Volkswagen in handen te hebben die bij de toezichthouder niet bekend zijn. Een van de betreffende ongevallen had een dodelijke afloop. Het bedrijf zegt de zaak in overleg met de NHTSA te laten onderzoeken.

De Amerikaanse milieudienst EPA heeft Volkswagen al op de korrel. Het bedrijf verkocht jarenlang dieselauto's die dankzij illegale software in testsituaties veel milieuvriendelijker leken dan ze daadwerkelijk waren.