Clicky


Arvato opent distributiecentrum in Gennep

Arvato opent distributiecentrum in Gennep
02-11-2015 11:06 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

GENNEP - Arvato, de businessprocess-outsource-provider, gaat in Nederland uitbreiden met de bouw van een nieuw logistiek centrum op de logistieke hotspot van Nederland, Gennep.

Vanaf deze nieuwe locatie zal aan klanten binnen de sectoren Hightech en Consumer Goods  worden geleverd. De gekozen locatie ligt direct aan de A77, die goede aansluiting biedt naar Duitsland en de rest van Europa. Daarnaast biedt de nabije aanwezigheid van de barge- en treinterminal goede alternatieve transportmogelijkheden.

Andreas Barth, president Hightech & Entertainment bij arvato SCM Solutions: “Veel van onze internationale klanten zijn op zoek naar centrale distributielocaties in Europa waar hun producten just-in-time land-  en klantspecifiek kunnen worden gemaakt. Zuidoost-Nederland vormt bij uitstek de ideale vestigingsbasis voor deze klanten, onder meer vanwege de goede infrastructuur, het Nederlandse belastingstelsel en de goed opgeleide arbeidsmarkt.”

Het moderne 30.000 vierkante meter tellende distributiecentrum is zodanig ontworpen dat arvato er zowel Multichannel als dedicated e-commerce-operaties gaat uitvoeren. Daarnaast zal er een groot volume aan Value-add-services plaats gaan vinden waaronder productconfiguratie en lokalisatie. Het DC zal een Europese Hub worden voor warehousing en distributieservices, wordt “TAPA-A” gecertificeerd en heeft tevens een bonded warehouse set up.

De bouw is gestart in augustus en de eerste 30.000 vierkante meter zal in het eerste kwartaal van 2016 in gebruik worden genomen. De komende jaren zal er op deze locatie verder worden uitgebreid tot in totaal 70.000 m2.

Dit is het derde Nederlandse logistieke distributiecentrum van arvato SCM. “De afgelopen jaren is arvato samen met haar klanten enorm gegroeid. Middels deze strategische investering, breiden wij onze footprint verder uit, waarbij deze locatie in Nederland geldt als  de ‘gateway to Europa’.” Concludeert Martijn Nielen, directeur Hightech & Entertainment Nederland bij arvato SCM Solutions.