Clicky


Nieuwe parkeerplaatsen voor grote voertuigen aan Daltonstraat in Harderwijk

Nieuwe parkeerplaatsen voor grote voertuigen aan Daltonstraat in Harderwijk
02-11-2015 09:58 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

HARDERWIJK - Het college van B&W heeft besloten het parkeerterrein van de firma Van de Mheen aan de Daltonstraat 18 in te zetten als parkeerlocatie voor 17 vrachtwagen.s Het is een parkeervoorziening voorlopig voor de duur van een jaar. De gemeente heeft daarover afspraken gemaakt met de firma Van de Mheen.

Tot op heden worden vrachtwagens onder andere geparkeerd aan de Drielandendreef en in de stationsomgeving aan de Beemd. Aanleiding tot het besluit is de hinder die bewoners en ondernemers ondervinden bij de huidige parkeersituatie aan de Drielandendreef. De gebruikers van de voertuigen zijn inmiddels geïnformeerd.

Daarnaast wordt de Beemd door de ontwikkelingen in de Stationsomgeving een belangrijke ontsluiting wordt van en naar het station. Door deze ontwikkeling neemt de parkeercapaciteit voor het vrachtwagens af. Het parkeren op de Beemd is alleen nog mogelijk met een parkeerontheffing

Effect

Met het besluit wordt overlast van geparkeerde vrachtwagens in woonstraten of industrieterreinen tegengegaan. In de stationsomgeving wordt de verkeersveiligheid en verkeersdoorstroming van de Beemd vergroot. De maatregel past in het huidige parkeerbeleid.

Parkeerlocatie Daltonstraat

De parkeerlocatie is een volwaardig parkeeralternatief. Het terrein is beveiligd door middel van hekwerk en een automatische toegangspoort. Tevens valt de locatie onder de bewaking van het industrieterrein Lorentz. De parkeerlocatie op het industrieterrein is zodanig gelegen dat er geen sprake is van (verkeers-) hinder voor omwonenden. Het parkeren van vrachtwagens daar is gratis. Chauffeurs kunnen zich melden via het e-mailadres info@harderwijk.nl onder vermelding van ‘parkeren vrachtwagens’.

Handhaving

Vanaf 9 november 2015 zal de gemeente Harderwijk er extra op controleren dat de locatie aan de Drielandendreef niet meer wordt gebruikt als parkeergelegenheid.