Boekel Transport en Leegwater Transport gefuseerd

Boekel Transport en Leegwater Transport gefuseerd
02-05-2013 11:48 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur de redactie
WAARLAND - Recentelijk zijn de twee internationale transportbedrijven Boekel Transport BV uit Waarland en Leegwater Transport BV uit 't Veld gefuseerd.

Een fusie die alle puzzelstukjes van de vijf eigenaren in elkaar liet vallen. Paul Leegwater (57), Niels Boekel (43), Edwin Groen (43), Mike Leegwater (24) en Niels Leegwater (22) zijn nu de eigenaren van één bv met 31 eenheden (trailer en cabine), waaronder de internationale transportbedrijven Boekel en Leegwater vallen.

Niels Boekel en Edwin Groen richtten Boekel Transport in 2003 op. Het runnen van het bedrijf is geen 9 tot 5 baan. "We hebben jarenlang zes dagen in de week veertien uur per dag gewerkt en zochten hier een oplossing voor", vertellen Boekel en Groen.

Eén van hun eigen werknemers bleek de aanleiding tot de fusie te zijn. De 22-jarige Niels Leegwater kwam al jong terecht bij Boekel en heeft ondanks zijn leeftijd het complete buitenlandse transport van het bedrijf op zijn bordje gekregen.

"Ik vroeg Niels of hij interesse had in aandelen van Boekel. In mijn achterhoofd wilde ik ook zijn broer Mike een baan aanbieden om in de toekomst mijn functie over te nemen. Het enige probleem was dat ik hem geen volledige baan kon bieden, tenzij we zouden groeien. Omdat de vader van de broers jarenlang mede-eigenaar van Leegwater was, weet ik dat hun hart daar ligt. Toen bedacht ik dat we Leegwater konden benaderen voor een mogelijke fusie, waarin Mike en Niels werden betrokken", legt Boekel in het Noord-Hollands Dagblad uit.


Leegwater is een transportbedrijf uit 't Veld dat al generaties lang door de familie wordt geleid. Broers Paul en Willem Leegwater namen het bedrijf begin jaren tachtig over van hun vader. Door het overlijden van Willem (vader van Mike en Niels) in 2004, kwam Paul er alleen voor te staan. Vanaf die tijd houdt hij het bedrijf op de been om het later aan de volgende generatie door te geven.

"Ik ben hartstikke blij dat de jongens via deze weg het familiebedrijf in stand houden en dankzij de fusie profiteren we van elkaars contacten", zegt Paul Leegwater.

Met dank aan: NHD | ©Foto: HDC Media


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden