Clicky


Vrachtwagenchauffeur ontvoerd en van lading bestolen

Vrachtwagenchauffeur ontvoerd en van lading bestolen
31-10-2015 09:33 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Een 22-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nieuw Lekkerland is 27 oktober op de Vrouwe Huisjesweg in Mijnsheerenland door nepagenten uit zijn vrachtwagen gehaald. Hij werd onder dwang in een personenauto gezet en korte tijd later in een busje. De man werd onder dwang naar het oosten van het land gereden, waar hij in de buurt van Arnhem werd vrijgelaten.

Het slachtoffer raakte niet gewond. De politie eenheid Rotterdam doet onderzoek en roept daarbij de hulp in van getuigen. Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 3 november aandacht aan de zaak.

Rond 07:30 uur reed de chauffeur met zijn trekker en oplegger over de N217 toen hij op de kruising met de Vrouwe Huisjesweg in Mijnsheerenland een volgteken van een donkerkleurige Volvo kreeg. De man volgde de Volvo naar de Vrouwe Huisjesweg en kort nadat beide voertuigen daar waren aangekomen, stopten beide auto’s.

Uit de Volvo stapten twee mannen die als agent gekleed waren. Eén van hen fouilleerde de chauffeur, waarna de andere ‘agent’ hem vroeg achter in de Volvo plaats te nemen. De nietsvermoedende chauffeur stapte in en hem werd al snel duidelijk dat hij niet met politie te maken had.

De Volvo reed vervolgens naar de Achterweg in Mijnsheerenland, waar het slachtoffer in de laadruimte van een donker busje moest overstappen. Na ruim een uur rijden mocht hij daaruit uitstappen.

De vrachtwagen met oplegger, die de chauffeur in Mijnsheerenland moest achterlaten, werd door onbekende(n) meegenomen. De oplegger werd op 28 oktober op een parkeerterrein aan de Grote Esch in Moordrecht leeg aangetroffen. De trekker werd een dag eerder al op een parkeerplaats van Stedin aan de Reedijk in Heinenoord teruggevonden. De politie heeft de trekker en oplegger voor onderzoek in beslaggenomen. De vrachtwagen vervoerde een container met ananassen.

Opsporing Verzocht

De politie zoekt getuigen. Van de Volvo en het parkeerterrein in Heinenoord zijn beelden. Die worden dinsdag in Opsporing Verzocht getoond.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions