Transport Online - FNV en CNV: Metaalstaking Alblasserwaard uitgebreid naar drie dagen

FNV en CNV: Metaalstaking Alblasserwaard uitgebreid naar drie dagen

FNV en CNV: Metaalstaking Alblasserwaard uitgebreid naar drie dagen
30-10-2015 12:23 | Algemeen | auteur Redactie [HV]

PAPENDRECHT - De metaalstaking in Alblasserwaard en de Drechtsteden van FNV Metaal en CNV Vakmensen breidt zich uit van een 48- naar een 72-uursstaking. Dat besloten de 600 stakers unaniem van bedrijven als Heerema, FN Steel, Brush, IHC en Fokker Papendrecht.

Naast gisteren en vandaag, wordt ook maandag 2 november niet gewerkt. De metaalwerkers strijden voor een fatsoenlijke cao Metalektro (grootmetaal).

FNV-bestuurder Marry van der Stel: "De acties verharden overal in het land. Gisteren schreven we in de Alblasserwaard 550 stakers in, vandaag weer 600 en maandag verwachten we opnieuw zoveel deelnemers. De mensen zijn het zat en willen dat de werkgevers naar hen gaan luisteren. Vooral het flexibel werken slaat door. Werknemers worden onverwacht uitgeroosterd bij minder werk door het inplannen van ADV-dagen. Zo hebben werknemers zelf totaal geen zeggenschap meer over hun eigen vrije tijd."

Peter de Jong, bestuurder CNV Vakmensen: "De werkgevers willen nog steeds niet over de brug komen. We willen resultaat zien: een nieuwe cao, geld voor scholing meer zeggenschap over roosters en werktijden en een goede loonsverhoging."

De stakingen maken deel uit van een reeks acties en stakingen in de metaal. Al vanaf het voorjaar hebben zo’n 25.000 stakers meegedaan. Ook in november hebben FNV Metaal en CNV Vakmensen verdere stakingen en acties in de metaal gepland, maar die worden vooraf niet meer bekend gemaakt.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions