Clicky


Ballast Nedam ziet iets van verbetering

Ballast Nedam ziet iets van verbetering
30-10-2015 10:14 | Bedrijfsresultaten | auteur Redactie [FE]

NIEUWEGEIN (AFN) - Ballast Nedam heeft in het afgelopen kwartaal een lichte verbetering van de marktomstandigheden waargenomen. Dat uit zich volgens de geplaagde bouwer in de toenemende vraag op de woningmarkt. De omzet van het concern ging in het derde kwartaal evenwel met bijna een kwart omlaag in vergelijking met een jaar eerder.

De daling werd met name veroorzaakt door minder omzet bij de divisie Infrastructuur en voorzichtigheid bij het aannemen van werk. In het derde kwartaal zijn er weinig nieuwe opdrachten aangenomen. De orderportefeuille daalde dan ook van 789 miljoen euro in het eerste halfjaar tot 683 miljoen euro in het derde kwartaal.

Aandeelhouders worden later op vrijdag ingelicht over het bod dat het Turkse Renaissance Construction op Ballast Nedam heeft uitgebracht. In september verlaagden de Turken het bod op Ballast Nedam vanwege extra verliezen die het bouwbedrijf voorzag. Die verliezen zijn veroorzaakt door de effecten van drie faillissementen van toeleveranciers en partners en verdere verslechtering van resultaten op verschillende projecten. De totale omvang van het bod slonk daarmee van 30 miljoen euro tot 5,8 miljoen euro.

Ballast maakte tevens bekend dat financieel topman Peter van Zwieten het bedrijf per 31 december verlaat. Een reden voor zijn vertrek werd niet gegeven.