Transport Online - John Wammes beste DAF-monteur in Nederland

John Wammes beste DAF-monteur in Nederland

John Wammes beste DAF-monteur in Nederland
30-10-2015 09:57 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [HV]

EINDHOVEN - John Wammes van dealerbedrijf Van Tilburg-Bastianen Vianen mag zich 'DAF National Technician of the Year 2015' noemen. De DAF-monteur kreeg de titel uitgereikt na de finale bij DAF Trucks in Eindhoven op dinsdag 20 oktober.

In de finale werd gestreden voor nationale titels voor Noorwegen, Denemarken en Nederland. De andere 'DAF National Technicians of the Year 2015' zijn: Erling Henriksen van dealerbedrijf Team Verksted Sor (Noorwegen) en Mike Christensen van dealerbedrijf ESA Trucks Padborg (Denemarken).

DAF organiseert de European Technician of the Year-competitie om het belang van professionele werkplaatstechnici te onderstrepen. Voor de competitie kunnen alle DAF-dealers uit heel Europa hun technici afvaardigen.

De strijd bestond uit twee fases. Dit jaar werd in ieder land om de nationale titel gestreden. De winnaars hiervan nemen het volgend  jaar, tijdens de Europese finale, op tegen de andere landwinnaars.

De finale voor voor de nationale titels voor Noorwegen, Denemarken en Nederland vond plaats bij DAF Trucks in Eindhoven. DAF XF-, CF- en LF- voertuigen werden speciaal voor de gelegenheid voorzien van een aantal complexe storingen, die door de deelnemers binnen een tijdsbestek van 40 minuten moesten worden verholpen.

Niet alleen op het zuiver technische vlak moest aan hoge eisen worden voldaan, dat gold ook voor de één-op-één-gesprekken met de klant. Zo werd niet alleen de vakkennis van de deelnemers getest, maar ook de wijze waarop zij technische uitleg aan de klant kunnen geven.

Jan van Keulen, algemeen directeur van DAF Nederland en ook verantwoordelijk voor Scandinavië maakte voor Noorwegen, Denemarken en Nederland de winnaars bekend. "Deze verkiezing is allereerst een erkenning van het vak van technicus”, aldus Jan van Keulen.

“Moderne trucks zijn hightech voertuigen en er is brede en diepe technische kennis nodig om daaraan te kunnen werken. Daarnaast is de technicus het visitekaartje in de werkplaats van de DAF-dealer en speelt hij of zij een belangrijke rol wanneer het gaat om klanttevredenheid. Het gaat om het leveren van service en kwaliteit tot in het kleinste detail.”

De glunderende winnaar van Nederland, John Wammes, werd na de uitreiking van de begeerde titel omhelsd door vrouw en zoon. “Het is voor mij een geweldig succes”, zei John.

“Dit jaar heb ik er alles voor opzij gezet, zelfs mijn herfstvakantie heb ik er voor afgezegd. En, om vooral maar goed beslagen ten ijs te komen, ben ik op een zondag naar de werkplaats gegaan en ben daar de hele dag aan het studeren en oefenen geweest”.

 Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions