Clicky


Ecorys ontwikkelt intermodale planner voor Havenbedrijf Amsterdam

Ecorys ontwikkelt intermodale planner voor Havenbedrijf Amsterdam
29-10-2015 19:07 | Haven Nieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - De intermodale planner helpt de haven van Amsterdam bij zijn groeidoelstellingen door duidelijk de voordelen te laten zien van multimodaal transport dat gebruikmaakt van de haven. Bedrijven die gebruikmaken van de haven kunnen besparen op transportkosten, terwijl ook het milieu wordt gespaard.

De intermodale planner toont de optimale route naar vrijwel alle lokaties in Europa en ontsluit daarmee het intermodale achterland van de havens in de regio IJmond (Amsterdam, Beverwijk, IJmuiden, Velsen en Zaandam). Vandaag, 29 oktober 2015, is de planner van het Havenbedrijf Amsterdam online gegaan.

Naast ligging en diepgang zijn goede -intermodale- achterlandverbindingen bepalend voor de concurrentiekracht van een haven. De Amsterdamse haven is met een goederenoverslag van ruim 97 miljoen ton per jaar de tweede haven van Nederland en de vierde haven van West-Europa. Havenbedrijf Amsterdam is het derde havenbedrijf dat gebruikmaakt van het door Ecorys ontwikkelde Intermodal Links.

Intermodal Links is de eerste onafhankelijke, online zoekmachine die het mogelijk maakt om de beste en snelste intermodale dienstverlener te vinden voor het vervoer van containers tussen ruim 800 terminals in 48 landen. De planner bepaalt de meest optimale route uit meer dan 11.000 directe verbindingen. Onlangs is de 130ste intermodale operator toegevoegd aan de zoekmachine.

Sinds de lancering van Intermodal Links in mei 2013, is het aantal intermodale transport operators in de planner verdrievoudigd. Intermodal Links is als web-based plug-in beschikbaar om de intermodale (achterland)verbindingen van zeehavens, logistieke regio's of terminals te promoten. De bediening lijkt op de Google routeplanner en is gebruiksvriendelijk.