Transport Online - Zuidelijke calamiteitenboog bij Velsertunnel open tijdens werk aan Velsertraverse

Zuidelijke calamiteitenboog bij Velsertunnel open tijdens werk aan Velsertraverse

Zuidelijke calamiteitenboog bij Velsertunnel open tijdens werk aan Velsertraverse
29-10-2015 14:17 | Overig | auteur Redactie [HV]

BEVERWIJK - Rijkswaterstaat stelt sinds vandaag de calamiteitenboog open ten zuiden van de Wijkertunnel. Aanleiding is de verkeersdrukte door werkzaamheden van de provincie Noord-Holland aan de Velsertraverse.

De openstelling geldt zolang de verkeershinder groot is en er géén werkzaamheden zijn bij de Wijkertunnel. 

Door het openstellen van de zuidelijke calamiteitenboog krijgt het verkeer op de Parallelweg in Beverwijk twee mogelijkheden om naar IJmuiden en de N208 te rijden. Vanaf de Parallelweg via de A22 en Velsertunnel of via de Wijkermeerweg, Noorderweg en A9. Hierdoor neemt de verkeersdrukte op de Parallelweg af.

Openstelling

De calamiteitenboog is 24 uur per dag open. Behalve op momenten dat de Wijkertunnel dicht is vanwege onderhoud of er dat er gewerkt wordt bij de calamiteitenboog. Dit is het geval van 2 tot en met 5 november.

Aangezien deze werkzaamheden pas na 20.00 uur starten, biedt de openstelling van de calamiteitenboog op de drukste tijden van de dag zeker verlichting in Beverwijk. Op vanAnaarBeter worden alle werkzaamheden aan de A9 en A22 getoond.

N197/Velsertraverse

De provincie Noord-Holland werkt momenteel aan de herinrichting van de N197/Velsertraverse. Sinds deze maand is er sprake van een gewijzigde situatie op de kruising Parallelweg met de Lijndenweg.

Hierdoor is slechts één van de twee rijstroken richting de Velsertunnel beschikbaar. Dit resulteert in lange wachtrijen op zowel de Parallelweg als de Lijndenweg. Het tijdelijk openstellen van de zuidelijke calamiteitenboog moet voor de automobilist verlichting bieden.

Calamiteitenboog

De calamiteitenboog is een extra verbindingsweg op knooppunt Velsen die het mogelijk maakt om te rijden via de Wijkertunnel als de Velsertunnel is gestremd.

Het is géén normale verbindingsweg; de calamiteitenboog gaat normaliter alleen open als het verkeer voor de Velsertunnel vaststaat vanwege een (ernstig) ongeluk of onderhoud.

De maximumsnelheid op de boog is 50 kilometer per uur. De bogen worden tijdens de renovatie van de Velsertunnel permanent opengesteld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions