Goederenvervoer per spoor moet omrijden voor Duits werk

Goederenvervoer per spoor moet omrijden voor Duits werk
29-10-2015 13:34 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ZEVENAAR (ANP) - Een deel van het goederenvervoer per spoor door Nederland moet de komende zeven weken omrijden, omdat in Duitsland wordt gewerkt aan de aansluiting op de Betuweroute bij Zevenaar. Ongeveer 25 treinen per dag rijden vanaf Rotterdam door Brabant en Limburg naar de grensovergang bij Venlo en een aantal treinen per week rijdt naar Duitsland via Deventer en Oldenzaal. Omwonenden zullen last hebben van het extra spoorverkeer, waarschuwt spoorbeheerder ProRail donderdag.

Duitsland legt een derde spoor aan tussen Zevenaar en Oberhausen. Het werk aan dit 70 kilometer lange traject is dit jaar gestart en gaat zeven jaar duren. In die tijd zijn in Nederland veel omleidingen nodig. Een stuurgroep van het ministerie van Infrastructuur probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Tot half december wordt de stroomvoorziening aan de Duitse kant van de grensovergang bij Zevenaar aangepast. Volgend jaar zal het goederenvervoer zeker een halfjaar lang moeten omrijden, aldus ProRail.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,795
Diesel1,489

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden