Transport Online - Havenbedrijf en Bank of China gaan samenwerken

Havenbedrijf en Bank of China gaan samenwerken

Havenbedrijf en Bank of China gaan samenwerken
29-10-2015 10:33 | Haven Nieuws | auteur Redactie [HV]

ROTTERDAM - De Bank of China en het Havenbedrijf Rotterdam willen samenwerken om de relatie tussen China en Nederland verder te versterken. Deze intentie is vastgelegd in een Memorandum van Overeenkomst, die Dong Weijian (President van Bank of China Shanghai RMB Trading Unit) en Allard Castelein (CEO Havenbedrijf Rotterdam) woensdag hebben ondertekend.

Met het ondertekenen van deze overeenkomst hebben het Havenbedrijf Rotterdam en de Bank of China, een van de vijf grootste commerciële staatsbanken in China, de intentie uitgesproken om een langdurige samenwerking aan te gaan.

Met deze samenwerking zullen zij elkaar ondersteunen in het identificeren, aantrekken en ontwikkelen van zakelijk kansen op het gebied van onder andere logistiek, containers, scheepvaart en spoorinfrastructuur.

Allard Castelein neemt deel aan het staatsbezoek aan China onder leiding van Koning Willem-Alexander. Het staatshoofd, Sharon Dijksma (staatssecretaris Economische Zaken), Ahmed Aboutaleb (burgemeester van Rotterdam) en Mrs Zhao (Managing Director Bank of China Rotterdam Branch) waren eveneens bij de ondertekening aanwezig.

One Belt, One Road

Dit strategische partnerschap richt zich met name op de ‘One Belt, One Road’-strategie van de Chinese overheid. China is in 2013 begonnen met het uitdragen van de gedachte van een nieuwe zijderoute, een historische verwijzing naar de oude handelsroute tussen Europa, Midden-Oosten en Azië.

Er wordt vanuit China, zowel door de overheid als door bedrijven, geïnvesteerd in onder meer logistieke infrastructuur om de verbinding met opkomende economieën in Eurazië en Europa te versterken.

Het geheel van verbindingen over land en zee maar ook van bijvoorbeeld financiële systemen wordt gevat onder de term ‘One Belt, One Road’. De haven van Rotterdam ziet hierin een rol voor zichzelf weggelegd als logistiek knooppunt.

De samenwerking tussen het Havenbedrijf en de Bank of China zal onder andere bestaan uit het uitwisselen van ideeën op het gebied van investeringen en het vergroten van de ‘ease of doing business’ door optimaal gebruik te maken van elkaars expertise en netwerk.

Ook willen beide partijen samen investeringen aantrekken die zullen leiden tot een toename in handelsvolumes en die de transparantie in de logistieke ketens kunnen verhogen.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions