Clicky


Leidsche Rijntunnel in A2 zondag dicht vanwege calamiteitenoefening

Leidsche Rijntunnel in A2 zondag dicht vanwege calamiteitenoefening
29-10-2015 09:47 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - De Leidsche Rijntunnel (A2) richting Den Bosch is zondagochtend dicht vanwege een calamiteitenoefening. Verkeer bij Utrecht moet daarom de hele ochtend rekening houden met omleidingen en extra reistijd. Zowel de hoofd- als de parallelbuis (korte tijd) worden afgesloten, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Afsluitingen

De hoofdrijbaan op de A2 vanaf Maarssen tot aan knooppunt Oudenrijn richting Den Bosch is afgesloten van 07.00 uur tot 13.00 uur. Tussen 09.00 uur en 09.30 uur is ook de parallelrijbaan op de A2 vanaf Maarssen tot afrit Utrecht Centrum afgesloten voor het gebruik van hulpdiensten.

Verkeer op de A2 moet rekening houden met extra reistijd. Verkeer vanuit Amsterdam richting Den Bosch wordt tussen 09.00 uur en 09.30 uur (het moment dat zowel de hoofd- als de parallelbuis dicht zijn) omgeleid via N230 en de A27. Bij grote drukte wordt ook op andere tijden tussen 07.00 uur en 13.00 uur omgeleid via deze route.

Dit soort calamiteitenoefeningen vinden eens in de vier jaar plaats (verplicht). De oefening van zondag is de eerste sinds de openstelling van de Leidsche Rijntunnel in 2011. Voor die tijd was al tweemaal geoefend. Aan de oefening wordt deelgenomen door Rijkswaterstaat, Veiligheidsregio Utrecht, gemeente Utrecht en de Politie.