Transport Online - Vandaag metaalstaking in Drenthe

Vandaag metaalstaking in Drenthe

Vandaag metaalstaking in Drenthe
29-10-2015 09:22 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

HOOGEVEEN - Vandaag, donderdag 29 oktober, staken de grootmetaalwerkers in de regio Hoogeveen-Meppel-Assen. Zij leggen voor 48 uur het werk neer.

Het gaat om een 48-uursstaking van werknemers van onder andere Fokker, Ardagh, Wabco, Burgerhout en Buigcentrale Steenbergen. De actievoerders komen vanaf 7:00 uur bij elkaar in Hoogeveen. Met een symbolische actie wordt het eindbod verscheurd en met een kanon de lucht ingeschoten. Om 11:00 uur is de bijeenkomst afgelopen.

Sfeer verhardt

Frans Strolenberg, bestuurder van CNV Vakmensen: “We merken in de bedrijven, zoals bij Ardagh, dat de sfeer aan het verharden is. Mensen worden het zo langzamerhand zat dat er nog steeds geen metalektro-cao is. Ze voelen zich door de werkgevers niet serieus genomen. Met deze tweedaagse staking laten we zien dat het menens is. We willen de arbeidsvoorwaarden van metalektro-werknemers niet laten verkwanselen. We gaan door, net zolang tot er een nieuwe cao is, met afspraken over scholing, meer invloed op roosters en een goede loonsverhoging.” 

Middeleeuwen

FNV-bestuurder Marijke Eggengoor: “De metaalwerkers laten op deze stakingsdag letterlijk zien dat het eindbod van de FME niet deugt, daarom schieten ze deze op een middeleeuwse wijze de lucht in. De middeleeuwen is namelijk het tijdperk waar de werkgevers naar terug willen: werkgevers willen bepalen wanneer werknemers kunnen opdraven. Wij leven anno 2015, waar zeggenschap over eigen roosters belangrijk is, zodat mensen werk en privé kunnen combineren en plannen. En dat er ruimte is voor opleiding en ontwikkeling. Werknemers zijn boos dat de FME een cao wil als verpakking zonder inhoud: de inhoud willen ze op ondernemingsniveau afspreken met bijvoorbeeld hun eigen ondernemingsraad. Dat laten we niet gebeuren.”



Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions