Transport Online - Duitsland verlengt grenscontrole

Duitsland verlengt grenscontrole

Duitsland verlengt grenscontrole
28-10-2015 19:30 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BERLIJN (ANP) - Duitsland wil de controle aan zijn grens met Oostenrijk langer uitvoeren. Het doel is beter controle te hebben op de stroom asielzoekers die het land daar binnenkomt. Minister Thomas de Maizière van Binnenlandse Zaken heeft de Europese Commissie in Brussel schriftelijk over het voornemen geïnformeerd.

Vooralsnog wil Duitsland de regelingen met twee weken verlengen tot 13 november. Verandert de situatie echter niet en blijft de stroom vluchtelingen onverminderd groot, dan wil Berlijn de controletermijn met nog eens drie maanden verlengen, zo staat in de brief. Grenscontrole is in Schengenlanden toegestaan voor maximaal zes maanden indien van buitengewone omstandigheden sprake is. De controles aan de Beiers-Oostenrijkse grens zijn medio september ingevoerd.

Het voornemen raakt bekend op de dag dat de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Johanna Miki-Leitner het plan verdedigde dat de regering in Wenen een hek van 30 kilometer bij de grensovergang Spielfeld met Slovenië wil optrekken. De versperring moet de opdringende mensenmenigte tegenhouden en goede controle mogelijk maken. De minister sprak van een ,,vesting Europa bouwen" om de enorme toevloed van mensen te kunnen beheersen. Gebeurt dat niet, zo zei Miki-Leitner, dan verliezen de Europese landen de controle.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,871
Diesel1,502

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen