Clicky


RHA: 'Lege schappen met kerst door chauffeurstekort'

RHA: 'Lege schappen met kerst door chauffeurstekort'
28-10-2015 14:08 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

LONDEN(GB) - The Road Haulage Association (RHA) heeft een dringende waarschuwing uitgevaardigd dat consumenten in Groot-Brittannië aankomende kerst lege schappen kunnen verwachten wanneer het chronisch tekort aan vrachtwagenchauffeurs niet wordt opgelost.

RHA-baas Richard Burnett zei: "We zien momenteel ene tekort van tussen de 45.000 en 50.000 vrachtwagenchauffeurs en de situatie wordt steeds erger. Duizenden oudere chauffeurs verlaten de beroepsgroep en de jonge instromers hebben geen geld om een chauffeursdiploma van ruim 4.000 euro te bekostigen. De overheid moet hierbij steun bieden maar doet dat niet. Welke jongere kan zich 4.000 euro veroorloven zonder enige financiële hulp?"

De RHA houdt momenteel een National Lorry Week van 26 tot 31 oktober en vraagt hiermee aandacht voor het nijpende chauffeurstekort in Groot-Brittannië en de reële dreiging die dit vormt voor lege schappen met kerst en de bedreiging voor de economische groei in Groot-Brittannië.

Meer dan 85 procent van alle producten in Groot-Brittannië worden op een bepaald moment in de supply chain door een vrachtwagen vervoerd. Het goederenvervoer over de weg en de daarmee samenhanhende warehouse-activiteiten bieden aan 2,2 miljoen mensen werk en is een essentieel onderdeel ban de Britse economie.

Richard Burnett voegt tot slot toe: "Onze bedrijfstak is de vitaliteit van onze economie. De overheid kan en moet meer doen om te helpen met chauffeurstekorten. Doet zij niets dan is dat een reële bedreiging voor het economisch herstel van Groot-Brittannië."