Clicky


XPO Logistics huurt groot distributiecentrum in Tilburg

XPO Logistics huurt groot distributiecentrum in Tilburg
28-10-2015 13:41 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

TILBURG - Met de opkomst van E-Commerce weet Nederland zich steeds beter te profileren als goede vestigingslocatie voor E-Commerce distributiecentra. Logistieke dienstverleners kiezen hierbij voor grootschalige locaties die multimodaal zijn ontsloten en voldoende arbeidspotentieel bieden. Op bedrijvenpark Vossenberg in Tilburg hebben zich de afgelopen jaren al meerdere grote dienstverleners gevestigd. Medio 2016 wordt hier één van de grootste supply chain dienstverleners ter wereld aan toegevoegd, XPO Logistics.

ProDelta heeft onlangs overeenstemming bereikt met deze Amerikaanse dienstverlener. XPO Logistics heeft getekend voor 23.820 m² bedrijfsruimte, circa 2.952 m² mezzanine en circa 388 m² kantoorruimte op Distriport Tilburg dat momenteel in opdracht van ProDelta wordt ontwikkeld. Het huurcontract voorziet in een gefaseerde groei naar 62.500 m².

Distriport Tilburg is gelegen op bedrijventerrein Vossenberg West II en ligt direct aan de Barge Terminal Tilburg. Het complex omvat in totaal 62.500 m² bedrijfsruimte verdeeld in zes onderling te combineren units die gefaseerd worden opgeleverd. Met de huur van de eerste twee units, de forse investeringen in de inrichting van het warehouse (onder andere 30.000 m² mezzanine en een geautomatiseerd sorteersysteem) en de groeimogelijkheden bindt XPO Logistics zich voor een lange termijn aan deze locatie in Tilburg. Met vergaande automatisering is XPO Logistics in staat om jaarlijks meer dan 50 miljoen orders te verwerken. Het nieuwe warehouse biedt werkgelegenheid aan 400 personen met een doorgroei op termijn naar het dubbele.

De keur aan logistieke bedrijven die hun weg naar Vossenberg hebben gevonden heeft de regio Tilburg-Waalwijk inmiddels de tweede plek als ‘Logistieke Hotspot’ in Nederland opgeleverd. Met de komst van Bol.com naar Waalwijk en XPO Logistics naar Tilburg, ligt de eerste plaats in het verschiet.

XPO Logistics heeft onlangs een belang van 67% in Norbert Dentressangle SA verworven. Daarnaast is recent Con-way overgenomen. XPO Logistics is hiermee een wereldwijde top-tien leverancier van transport- en logistieke diensten. Meer dan 52.000 medewerkers voeren de XPO Logistics-vlag om klanten met een superieure dienstverlening te helpen bij een doelmatig en efficiënt beheer van hun supply chain, nationaal en internationaal.

Ontwikkelaar en belegger ProDelta leverde eerder dit jaar al een E-Commerce center op aan Forever 21 in Bergen op Zoom. Het familiebedrijf ProDelta, dat volgend jaar 70 jaar bestaat, heeft inmiddels een vastgoedportefeuille van ruim 620.000 m² en zal zich de komende jaren richten op grootschalige (her) ontwikkelingslocaties voor logistieke centra. Bij de transactie met XPO Logistics is ProDelta begeleid door INDUSTRIAL real estate partners in collegiale samenwerking met Cushman & Wakefield.