Clicky


DAF introduceert nu ook extra stille LF distributietruck

DAF introduceert nu ook extra stille LF distributietruck
28-10-2015 13:32 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - Na een succesvolle introductie van de CF en XF Silent-modellen presenteert DAF nu ook op basis van de LF een extra stille distributietruck. De nieuwe uitvoering is speciaal ontwikkeld voor stedelijke en regionale distributie in gebieden waar ’s avonds en ’s nachts geluidsbeperkingen gelden. 

De uitbreiding van het Euro 6 leveringsprogramma met de LF Silent is een mooi voorbeeld van DAF Transport Efficiency, de filosofie om het rendement van de truck verder te verhogen door lagere operationele kosten en maximale voertuig-beschikbaarheid.

In de speciale ‘Silent-mode’, die eenvoudig geactiveerd wordt door een knop op het dashboard in te drukken, heeft de extra stille LF namelijk een geluidsniveau van maximaal 72 dB(A), waarmee aan de eisen voldaan wordt voor certificering als ‘Quiet Truck’. Daardoor is het mogelijk goederen te laden en lossen in gebieden waar ’s avonds, ’s nachts of vroege ochtend geluidsbeperkingen gelden. Dat draagt bij aan maximale voertuigbeschikbaarheid en dus efficiency.

De nieuwe 7,5 tons DAF LF Silent is uitgerust met de efficiënte 4,5 liter PACCAR  PX-5-motor met vermogens van 112 kW/152 pk en 135 kW/184 pk. Deze motor staat sowieso bekend om z’n lage geluidsniveau en is gekoppeld aan een geautomatiseerde AS Tronic zes-versnellingsbak.

DAF levert de nieuwe LF Silent als 4x2 bakwagen met keuze uit dag-, verlengde dag- en slaapcabine en uiteraard met een breed aanbod aan wielbasis. De extra stille LF is vanaf nu te bestellen bij de DAF-dealer.