Clicky

 
Transport Online - 24 vrachtwagenchauffeurs krijgen boete tijdens Duitse rij- en rusttijdencontrole [+foto]

24 vrachtwagenchauffeurs krijgen boete tijdens Duitse rij- en rusttijdencontrole

24 vrachtwagenchauffeurs krijgen boete tijdens Duitse rij- en rusttijdencontrole [+foto]
28-10-2015 13:12 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

KEULEN(D) - Dinsdag 27 oktober heeft de Keulse politie een grote controle op de rij- en rusttijden gehouden op de Duitse A3. Dertig vrachtwagenchauffeurs en hun vrachtwagens werden gecontroleerd. Zestien daarvan kregen een boete voor het overtreden van de rij- en rusttijd.

Naast de inbreuken op de rij- en rusttijden, zoals overschrijding maximale rijtijd, te weinig rust, vond de politie ook talrijke andere gebreken.

De politie schreef vier boetes uit voor slechte ladingzekering. Eén van de gecontroleerde vrachtwagens vervoerde vaten met diverse gevaarlijke stoffen. Volgens de politie waren deze niet goed gezekerd. Het Duitse transportbedrijf had de pallet waarop de vaten stonden vastgezet met een paar spanbanden.

Volgens de politie is dit onvoldoende omdat bij hard remmen of een noodstop de vaten op de snelweg terecht waren gekomen. Volgens de politie waren de gvolgen dan niet te overzien geweest.

Daarnaast schreef de politie nog vier boetes uit voor technische gebreken. In één geval waren de remschijven van een Oost-Europese trailer er zo slecht aan toe dat zelfs de remvoering weggesleten was. De trailer werd direct stilgelegd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden