Clicky

 Belgisch transportbedrijf licht fiscus voor bijna 3 ton op

Belgisch transportbedrijf licht fiscus voor bijna 3 ton op
28-10-2015 10:40 | België | auteur Redactie [FE]

TONGEREN(B) - De rechtbank in het Belgische Tongeren heeft drie directeuren van het failliete  KLB, het eerdere Kinrooier Transport Bedrijf, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden en een boete van 6.000 euro vanwege het oplichten van de Belgische fiscus.

Het bedrijf sjoemelde met brandstoffacturen en de Belgische staat liep hierdoor voor 286.542 euro aan BTW-inkomsten mis, aldus Belgische media.

Het gesjoemel kwam ana het licht eind februari 2014 toen er een BTW-controle bij het bedrijf plaatsvond vanwege verdachte facturen van levering van grote hoeveelheden diesel. In totaal zou er in twee jaar tijd meer dan 1,6 miljoen euro aan brandstof zijn ingeslagen door het transportbedrijf.

De eigenaren konden maar van slechts enkele leveringen een geautomatiseerde leveringsbon tonen. Enkel een paar handmatig onvolledig ingevulde bonnen konden daarnaast worden overlegd.

Bij navraag bij de brandstofleverancier bleek al snel dat het geleverde aantal liters veel lager lag dan er op de facturen vermeld werd. Drie facturen hadden zelfs hetzelfde nummer en andere onjuistheden. Het transportbedrijf bleek de facturen zelf opgesteld te hebben om op die manier onterecht BTW te kunnen terugvorderen van de fiscus.

Bovendien kwam ook aan het licht dat het bedrijf niet beschikte over een geldige vervoersvergunning. Door de affaire werd het bedrijf op 17 november 2014 failliet verklaard. Er werd ook een vermogensvoordeel van 95.514 euro verbeurd verklaard en de drie zaakvoerders kregen een beroepsverbod van 5 jaar.

Foto's

  • J.Roeland
    SCHENK
  • J.Roeland
    SCHENK
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats