Clicky

 
Transport Online - Binnenvaart Kredietunie Nederland klaar voor eerste financiering

Binnenvaart Kredietunie Nederland klaar voor eerste financiering

Binnenvaart Kredietunie Nederland klaar voor eerste financiering
28-10-2015 09:39 | Financieel | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - In april 2015 is de Coöperatieve Binnenvaart Kredietunie Nederland u.a. (BKN) opgericht. Daarna lijkt het even stil gebleven. Maar achter de schermen is heel veel werk verzet. De BKN heeft haar eerste leden mogen verwelkomen en BKNvoorzitter Marieke Vavier ziet goede kansen om binnenkort het eerste krediet te verstrekken.

Binnenvaart Kredietunie Nederland

Een kredietunie is een coöperatie van ondernemers in een regio of sector, gericht op het onderling verstrekken en verkrijgen van krediet. De BKN is zo’n coöperatie en wil leden toegang verschaffen tot financiering. Het is op dit moment erg lastig om de relatief kleine kredieten bij een bank te krijgen. Aan de andere kant is het aantal beleggingsmogelijkheden voor (oud) ondernemers met beschikbare middelen beperkt.

In de BKN komen die twee mogelijkheden samen. Daarnaast wordt de solidariteit in de sector versterkt, doordat leden geld inleggen dat aan andere leden wordt verstrekt om een schip te financieren. Ook coachen kredietgevende leden kredietnemende leden.

Het bestuur

Het bestuur van BKN bestaat uit voorzitter Marieke Vavier, secretaris Gerlo Hobbenschot, penningmeester Bart Verkade en algemene leden Jan Blonk, Krijn de Blaeij en Johan van Wolfswinkel. De Raad van Toezicht bestaat uit Sijko Veninga en Jan van Belzen. "We houden elkaar scherp. Dat komt door de verschillende achtergronden, maar vooral door het sterk gezamenlijk doel", aldus Vavier.

Informatiememorandum

"Het bestuur hecht eraan transparant te zijn. We willen, hoewel niet wettelijk verplicht, duidelijk alle informatie verstrekken aan onze leden."

Die helderheid is volgens Vavier heel belangrijk omdat mensen goed moeten weten wat de kansen, maar ook de risico’s zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden