130 op hele snelweg Utrecht-Amsterdam

130 op hele snelweg Utrecht-Amsterdam
28-10-2015 09:16 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - Op de hele snelweg A2 tussen Utrecht en Amsterdam mag vanaf volgend jaar 130 kilometer per uur worden gereden: Vanaf 1 januari al van 19.00 uur tot 06.00 uur, in de loop van volgend jaar ook de rest van de dag.

Dat wil VVD-parlementariër Barbara Visser. Regeringspartner PvdA steunt haar, waardoor er een meerderheid in de Tweede Kamer achter het plan staat. Visser komt met het voorstel op de dag dat de Kamer zich over de begroting van het ministerie van Infrastructuur buigt.

"Automobilisten hebben het idee dat ze in slowmotion op een weg moeten rijden waar een Boeing zou kunnen landen", aldus Visser. Om te voorkomen dat automobilisten er nu al overal 130 gaan rijden, worden de huidige snelheidsbeperkingen bij bijvoorbeeld Vinkeveen duidelijker aangegeven. Nu is het stuk weg "goed" voor zeker 50 miljoen euro aan boetes.

Visser verwacht dat de hele operatie een paar miljoen gaat kosten, bijvoorbeeld voor geluidsschermen. "Maar zeker niet meer dan 15 miljoen". Het geld kan uit een speciaal potje komen dat is bedoeld om de bereikbaarheid in de drukste regio's te verbeteren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden