Transport Online - Parlementaire commissie oordeelt over Fyra

Parlementaire commissie oordeelt over Fyra

Parlementaire commissie oordeelt over Fyra
28-10-2015 09:11 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - De parlementaire enquêtecommissie die onderzoek deed naar het fiasco met de Fyra komt woensdag met haar eindoordeel. Ze onderzocht waarom het rijden met deze hogesnelheidstrein tussen Amsterdam en Brussel volledig mislukte. Voor staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) wordt het een spannende dag.

De Italiaanse hogesnelheidstrein kwam jaren te laat en reed uiteindelijk maar vijf weken tussen beide hoofdsteden. De flitstreinen werden met een reeks mankementen teruggestuurd naar de fabriek. De flop heeft de NS ongeveer 800 miljoen gekost.

De enquêtecommissie sprak voor en achter de schermen met ongeveer tachtig getuigen. Uit de openbare verhoren was niet direct een hoofdverantwoordelijke aan te wijzen.

Maar Mansveld is politiek verantwoordelijk voor het spoor en ligt al zwaar onder vuur in de Tweede Kamer vanwege problemen bij spoorbeheerder ProRail. Harde conclusies van de commissie over de politiek zouden haar positie verder aan het wankelen kunnen brengen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions