Transport Online - VVD-fractieleider Zijlstra ontving kogelbrief

VVD-fractieleider Zijlstra ontving kogelbrief

VVD-fractieleider Zijlstra ontving kogelbrief
27-10-2015 19:32 | Politiek & Verkiezingen | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - Fractieleider Halbe Zijlstra van de VVD heeft een kogelbrief ontvangen. Een woordvoerster van de partij bevestigt dinsdag berichtgeving van de NOS hierover. Zijlstra heeft aangifte bij de politie gedaan.

De kogel werd bij de Tweede Kamer bezorgd nadat Zijlstra het VVD-plan over de versobering van de huisvesting van asielzoekers had gelanceerd op 10 oktober, aldus de woordvoerster. Verder wil ze er geen mededelingen over doen.

Zijlstra zei tegen de NOS dat hij ,,problemen rond vluchtelingen blijft benoemen. Ik blijf zeggen wat mijn mening is. Dat laat ik niet sturen door een paar gekken die kennelijk auto's in de fik steken. Ik laat me ook niet beïnvloeden door mensen die mij kogelbrieven sturen."

Kamerleden

Andere partijen doen geen mededelingen over bedreigingen van fractievoorzitters.

Kamerleden zijn vaker bedreigd. Sybrand Buma van het CDA kreeg in 2010 een kogelbrief. En ook huidig Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg werd door dezelfde Rotterdammer bedreigd. PVV-leider Geert Wilders wordt continue beveiligd vanwege bedreigingen.

Incidenten

De discussie over vluchtelingen heeft de afgelopen tijd tot een reeks incidenten geleid. Een opvangcentrum in Woerden werd belaagd en verscheidene inspraakavonden en gemeenteraadsvergaderingen over dit onderwerp verliepen tumultueus. Ook werden lokale politici bedreigd.

Dinsdag werd ook bekend dat twee auto's van een raadslid van GroenLinks in de gemeente Wormerland in vlammen zijn opgegaan. Het raadslid denkt dat het te maken heeft met de discussiebijeenkomst die dinsdagavond wordt gehouden over de komst van vluchtelingen naar de gemeente.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions