Clicky


Nederlander Jan de Vaan eerste winnaar Moffett wereldkampioenschap

Nederlander Jan de Vaan eerste winnaar Moffett wereldkampioenschap
27-10-2015 15:05 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [HV]

DUNDAK  - Jan de Vaan van Blaustoff-Metall in Nederland is gekroond tot de eerste winnaar ooit van het Moffet wereldkampioenschap.

Dit wereldkampioenschap werd afgelopen weekend gehouden bij de Moffett fabriek in Dundalk, Ierland.   

Jan de Vaan won de titel met een Moffett E4. Met de  winnende tijd van 5.51 min was het een spectaculaire vertoning van vaardigheid, snelheid en precisie over het moeilijke parcours. 

Wayne Bordoy van Hardstaff Barriers Ltd., Engeland won de tweede plaats met een tijd van 5.57 min. Olan Murphy van Macroom Haulage Ltd., Ierland, pakte de derde plek, met een tijd van 6.18 min. 

De finalisten moesten een uitdagende testbaan trotseren die is ontworpen om hun vermogen te testen om een Moffett te monteren en demonteren, om dagelijkse veiligheidscontroles uit te voeren, om te gaan met obstakels en om verschillende ladingen te laden en te lossen in aangewezen gebieden.

Dit moest allemaal tegen de klok worden uitgevoerd. Ze probeerden eveneens de tijd van de lokale professionele 'Mystery Moffett bestuurder' te verslaan.  

"Ik ben erg blij, het was een moeilijke wedstrijd," zei de Vaan, die twee en een half jaar met een Moffett M4 heeft gewerkt. De Vaan neemt een reischeque ter waarde van €2500 mee naar huis, samen met de trofee en 'Operator of the Year 2015' stickers voor zijn Moffett. 

De finalisten kregen allemaal het voorrecht om een favoriete lokale liefdadigheidsinstelling te kiezen, welke een deel van de €53.000 te ontvangen, dat door CCF Limited (onderdeel van Travis Perkins plc uit Engeland) geboden is in de Moffett 70e verjaardag liefdadigheidsveiling. 

De Vaan, de winnaar, nomineerde de stichting En Route uit Vlijmen, een goed doel dat kinderen met een handicap ondersteunt. Bordoy nomineerde Rainbows Children's Hospice uit Loughborough, Engeland en Murphy nomineerde Macroom Community Hospital.

De andere finalisten nomineerden ook goede doelen en elk goed doel zal een donatie ontvangen om hun werk te kunnen voortzetten in de lokale gemeenschappen.

"Het was opvallend om te zien hoe veilig en efficiënt de finalisten de Moffetts gebruikten. Het was ook indrukwekkend om te zien hoe snel ze zich aanpasten van het ene Moffett model naar de ander. Al onze veertien finalisten waren echt bekwame bestuurders en ze mogen allemaal erg trots zijn op hun prestatie van vandaag", aldus Keith Quigley, Senior Vice President, Meeneemheftrucks, HIAB.