ProRail: Herfstmaatregelen bij lenteweer

ProRail: Herfstmaatregelen bij lenteweer
27-10-2015 14:04 | Algemeen | auteur Redactie [HV]

UTRECHT - ProRail meldt dat er vandaag ondanks het zachte lenteachtige weer ook herfstmaatregelen worden genomen tegen gladde sporen.

Dat het nodig is, bleek vanochtend weer toen de treinen last hadden van gladde sporen. Tussen Alphen aan den Rijn - Gouda reden daardoor minder sprinters.

Door blad op het spoor in combinatie met vocht brengt het treinverkeer in problemen. Door spekgladde sporen kunnen treinen minder goed remmen en optrekken.

In het onderstaande Engelstalige filmpje legt de BBC uit hoe bladeren op de rails voor gladde sporen zorgen.

Om het spoor stroever te maken zet ProRail in de herfst een ander middel in: sandite. Dit is een gel bestaande uit zand, metaaldeeltjes en aardappelzetmeel. De gel wordt vanuit de trein op het spoor gesmeerd.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden