Sterke winstgroei voor Ford Motor

Sterke winstgroei voor Ford Motor
27-10-2015 13:11 | Financieel | auteur Redactie [HV]

DEARBORN (ANP) - Het Amerikaanse autoconcern Ford Motor heeft in het derde kwartaal de winst meer dan verdubbeld, geholpen door recordprestaties in Noord-Amerika. Dat maakte de op één na grootste autofabrikant van de Verenigde Staten dinsdag bekend.

De nettowinst bedroeg 1,9 miljard dollar (1,7 miljard euro), tegen 835 miljoen dollar een jaar geleden. Ford draaide zijn beste kwartaal ooit in Noord-Amerika, vooral dankzij een op volle toeren draaiende productie van de nieuwe F-150-pickup.

Verder wist het bedrijf in Europa het verlies terug te dringen en marktaandeel te winnen. De omzet klom met 3,2 miljard dollar naar 38,1 miljard dollar.

Volgens topman Mark Fields heeft Ford een uitstekend kwartaal gedraaid en ligt het bedrijf op koers voor een zeer sterk jaar. Ford blijft bij zijn verwachting dat de winst voor belastingen dit jaar zal uitkomen op maximaal 9,5 miljard dollar.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden