Clicky

 
Transport Online - Parkeerplaatsen voor vrachtwagens langs autosnelwegen in België: onveilig, onvoldoende en oncomfortabel

Parkeerplaatsen voor vrachtwagens langs autosnelwegen in België: onveilig, onvoldoende en oncomfortabel

Parkeerplaatsen voor vrachtwagens langs autosnelwegen in België: onveilig, onvoldoende en oncomfortabel
27-10-2015 11:29 | Buitenland | auteur Redactie [HV]

ANTWERPEN - Parkeerplaatsen langs de autosnelwegen in België zijn over het algemeen onvelig en oncomfortabel. Ook is er sprake van een tekort aan parkeerplaatsen. Dat blijkt uit onderzoek van de Belgische Transport Bond (BTB).

Onderzoeksteams van de BTB onderzochten alle parkeerplaatsen langs de autosnelwegen.  De bezettingsgraad van de parkeerplaatsen overdag is 102%.  Er waren ook 598 ‘wildparkeerders’.

Uit het onderzoek blijkt dat nog veel Belgen, Nederlanders en Duitsers de parkeerplaatsen langs de snelwegen gebruiken om hun rust te nemen,  maar het zijn toch vooral de Oost-Europese chauffeurs, en dan vooral de Polen, die een stop maken op de rustplaatsen langs de Belgische autosnelwegen.

Onder de chauffeurs werd een enquête gehouden. Vrachtwagenchauffeurs vinden dat er te weinig parkeerplaatsen zijn langs de snelwegen. Meer dan 84% werd tijdens de uitvoering van zijn werk al geconfronteerd met volle parkeerterreinen. Meer dan de helft van de chauffeurs vindt dat de parkings onvoldoende veilig zijn.

Slechts de helft van de chauffeurs vindt dat er voldoende sanitair is en iets meer dan de helft vindt dat de hygiëne van het sanitair te wensen overlaat.

Driekwart van de vrachtwagenchauffeurs beoordeelt het aanbod in de shops en restaurants langs de autosnelwegen als 'te duur'.

Iets meer dan de helft van de vrachtwagenchauffeurs vindt dat de parkeerplaatsen niet veilig genoeg zijn. Slechts 37,5% voelt zich wel voldoende op zijn gemak op een parkeerplaats. De rest van de ondervraagden heeft hierover geen mening.

Tachtig procent van de ondervraagde vrachtwagenchauffeurs geeft aan nog nooit persoonlijk beroofd te zijn geweest. Eén of de vier van de ondervraagde vrachtwagenchauffeurs werd al eens slachtoffer van ladingdiefstal.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden