Clicky

 
Transport Online - Ook DSV 's-Heerenberg gaat vandaag staken

Ook DSV 's-Heerenberg gaat vandaag staken

Ook DSV 's-Heerenberg gaat vandaag staken
27-10-2015 10:00 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

'S-HEERENBERG - Op verschillende vestigingen van transportbedrijf DSV voeren de werknemers al ruim drie weken actie. Ze zijn het zat dat ze veel minder verdienen dan werknemers van andere logistieke dienstverleners. Ook is meer dan tachtig procent van het uitvoerend personeel op de werkvloer en in de warehouses flexwerker, terwijl dit voor kantoorpersoneel twintig procent is.

In de afgelopen weken werd er al gestaakt bij DSV in Amsterdam, Moerdijk en Oostrum. Dinsdag komen werknemers van deze drie vestigingen hun collega’s in ’s-Heerenberg ondersteunen, die morgen het werk neerleggen.

Meer koopkracht en échte banen

Er wordt gestreden voor meer respect, koopkracht en échte banen. Henri Janssen, cao-onderhandelaar FNV: “We vragen in twee stappen een totale loonsverhoging van 200 euro om de loonachterstand met andere logistieke dienstverleners in te lopen. Ook willen we meer vaste banen voor de steeds groter wordende groep uitzendkrachten. Velen van hen verkeren al jaren in onzekerheid. Sommigen, dankzij de ‘draaideur’ al meer dan 9 jaar.”

Eind 2012 heeft op verzoek van DSV de AWVN een benchmark uit laten voeren. Daaruit bleek dat de lonen bij DSV Solutions gemiddeld tien procent lager liggen dan bij andere logistieke dienstverleners. In 2013 zijn afspraken gemaakt om de doorgeschoten flexibele schil terug te dringen. Helaas kwam er van deze afspraken niks terecht.   

DSV internationale speler

DSV Solutions is onderdeel van DSV, een internationaal, beursgenoteerde onderneming met de hoofdvestiging in Denenmarken.  In Nederland werken er voor DSV Solutions 1.365 medewerkers, waarvan 640 op flexibele basis. De logistieke dienstverlener heeft vestigingen in Amsterdam, Moerdijk, Venray, Venlo, Beek / Maastricht en ‘S-Heerenberg.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions