Clicky


Thermo King GDP-koeltrailerunits voor het farmaceutische wagenpark van DB Schenker

Thermo King GDP-koeltrailerunits voor het farmaceutische wagenpark van DB Schenker
26-10-2015 19:23 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL(B) - DB Schenker Logistics, de transport- en logistiekafdeling van Deutsche Bahn en één van de grootste serviceleveranciers ter wereld op het gebied van transport en logistiek heeft zijn wagenpark voor koeltransport in Tilburg, Nederland uitgebreid met nieuwe trailers die beschikken over Thermo King SLXe Spectrum-units die voldoen aan Good Distribution Practices (goede distributiepraktijken, GDP).

De PharmaSolutions-units die voldoen aan GDP van Thermo King,  een fabrikant van temperatuurbeheerssystemen voor diverse toepassingen binnen de transportsector en een label van Ingersoll Rand, stelt de 12 nieuwe DB Schenker koeltrailers in staat om farmaceutische producten te vervoeren en een hoog niveau van productkwaliteit en integriteit te garanderen, volgens de juiste productiemethoden in overeenstemming met de richtlijnen van de Europese Unie.

De betrouwbare levering van gezondheidsproducten kan mensenlevens redden. We nemen deze verantwoordelijkheid zeer serieus en zorgen ervoor dat de kwetsbare vracht van onze klanten uit de gezondheidssector veilig, probleemloos en volgens de strikte Europese vereisten wordt bezorgd", aldus Hans Cleijsen, hoofd System Freight Tilburg bij DB Schenker Logistics Nederland. "Thermo King PharmaSolutions biedt de oplossing die we nodig hebben om aan onze verplichtingen te voldoen."

"De meeste medische en biologische producten vereisen een omgeving met een constante temperatuur in alle productie- en distributiefasen. De controle van opslag- en vervoerstemperaturen is van cruciaal belang voor het behouden van de kwaliteit en werkzaamheid van medicijnen", aldus Roland Duquesne,  directeur strategische accounts en verticale markten bij Thermo King.

"Ons PharmaSolutions-pakket, dat voldoet aan GDP-eisen, biedt een volledig en gespecialiseerd expertiseplatform dat tegemoet komt aan de exacte behoeften van de farmaceutische industrie en een breed scala aan apparatuur en diensten bevat om de veiligheid van de patiënt te garanderen."

Thermo King ontwikkelde een GDP-protocol voor de vier fasen zoals deze staan beschreven in de Europese GDP-richtlijnen. Als onderdeel hiervan voert Thermo King thermische mapping uit onder extreme omstandigheden op de koelunit en de ATP-gecertificeerde kast om te bewijzen dat de apparatuur in staat is om de temperatuur stabiel te houden binnen de toegestane marges. Deze procedure draagt daarnaast bij aan besparingen in tijd en kwalificatiekosten voor de klant.