Clicky


Goederenspoor bij Axel weer vrij

Goederenspoor bij Axel weer vrij
26-10-2015 13:28 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

AXEL - Er kunnen weer treinen rijden over het goederenspoor in Zeeland waar donderdagmiddag 22 oktober een trein en vrachtwagen in botsing kwamen op een overweg in Axel. De weg en het spoor raakten daarbij zwaar beschadigd en aannemer Strukton Rail moest dit weekend alle zeilen bijzetten om het spoor zo snel mogelijk te repareren.

De schade aan het spoor was groot; spoorstaven, dwarsliggers en spoorgrind moesten volledig worden vernieuwd en een groot deel van het wegdek moest opnieuw worden geasfalteerd. De overweginstallatie raakte ook zwaar beschadigd. Deze moet nog worden gerepareerd in afwachting van een aantal onderdelen. Tot die tijd houden verkeersregelaars toezicht op de overweg, meldt ProRail.

De 45-jarige vrachtwagenchauffeur van de vrachtwagen uit het Franse Barlin negeerde vermoedelijk het rode verkeerslicht en reed de spoorweg op waar op dat moment vanuit de richting Westdorpe een goederentrein kwam aanrijden.

De trein was geladen met grote rollen staal. Beide voertuigen kwamen in botsing, waardoor de vrachtauto kantelde en de locomotief en de eerste wagen ontspoorde.

De bestuurder van de vrachtwagen raakte bekneld. Hij is door de brandweer bevrijd en met een ambulance naar een ziekenhuis in Gent gebracht. Hij is niet levensgevaarlijk gewond.