Clicky


Zware aardbeving treft Pakistan

Zware aardbeving treft Pakistan
26-10-2015 11:32 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

KABUL (ANP/RTR) - Door een krachtige aardbeving in Noord-Pakistan zijn maandag zeker in het nabij gelegen Afghanistan zeventien mensen om het leven gekomen. Het epicentrum van de beving, die een kracht had van 7,7, lag in de bergregio Hindukush, aldus diverse media.

In de Afghaanse stad Jalalabad werden vijf mensen gedood, zei het hoofd van het provinciale ziekenhuis, eraan toevoegend dat het aantal nog zou kunnen stijgen. In Taloqan kwamen twaalf schoolmeisjes om het leven toen zij onder de voet werden gelopen tijdens een stormloop uit hun schoolgebouw.

Volgens de eerste berichten waren er ook tientallen gewonden. Een ziekenhuis in het Pakistaanse Peshawar meldde zeker 55 gewonden binnengekregen te hebben. Over mogelijke schade is nog niets gemeld. De krachtige beving werd ook gevoeld in India. In de Afghaanse hoofdstad Kabul trilden de gebouwen, aldus getuigen.

De Zuid-Aziatische regio staat bekend als een gebied met krachtige aardbevingen. Door een sterke beving in Nepal in april dit jaar, de meest krachtige in dit land sinds 1934, kwamen meer dan 8000 mensen om het leven. Ongeveer 60 procent van het Indiase landoppervlak is gevoelig voor aardbevingen, volgens de autoriteiten.