Transport Online - Vakbondsacties bij DSV gaan vierde week in - ‘Aangepast bod DSV minachting werknemers’ [UPDATE]

Vakbondsacties bij DSV gaan vierde week in - ‘Aangepast bod DSV minachting werknemers’ [UPDATE]

Vakbondsacties bij DSV gaan vierde week in - ‘Aangepast bod DSV minachting werknemers’ [UPDATE]
26-10-2015 19:00 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [HV]

MOERDIJK - [update 18:57 uur] De acties bij transportbedrijf DSV Solutions Nederland (DSV) gaan deze week gewoon door. Dit ondanks het aangepast aanbod dat DSV vrijdag voorlegde aan de FNV.

De FNV noemt het aangepast bod van DSV een ‘minachting van de werknemers’.  Het voorstel ligt volgens de FNV nog steeds ver onder het FNV eindbod en dus ook ver onder de arbeidsvoorwaardelijke ontwikkelingen bij de concurrentie.

Zo verhoogt DSV haar bod om de salarissen per 1 juli 2016 te verhogen met 0,25%. Het oude bod was 1,25%. Het nieuwe bod is 1,5%.  DSV biedt aan om de salarissen per 1 juli 2017 met 1,75% te verhogen. Daarmee stelt DSV voor om in drie jaar de salarissen met 5% structureel te verhogen.

Dat staat gelijk aan 1,67% per jaar. Waarbij opgemerkt moet worden dat ondanks dat de cao per 1 april is afgelopen DSV de salarissen over deze drie jaar pas vanaf 1 juli van elk jaar wil verhogen.

De FNV heeft het aangepaste voorstel van DSV weergegeven in een grafiek. Daarin is te zien hoe het voorstel van DSV er uitziet ten opzichte van haar vorige voorstel, het eindbod en het ultimatum van de FNV en ten opzichte van de concurrentie.

Volgens de FNV negeert DSV een aantal andere voor haar leden zeer belangrijke eisen.

Zo eist FNV centen in plaats van procenten, zodat niet de medewerkers met de hoogste salarissen de grootste loonverhoging krijgen.

De FNV wil minimaal een marktconforme loonontwikkeling en harde afspraken maken over een beter perspectief voor flexmedewerkers.

Verder eist de FNV een eindejaarsuitkering. De vakbond wil ook dat de FNV voortaan over het pensioen gaat.

Zolang er nog geen cao akkoord is, blijft de FNV acties  organiseren. Daarbij gaat het niet alleen om stakingen, maar ook om bijvoorbeeld korte werkonderbrekingen, stiptheidacties, geen overwerk, geen extra diensten en het niet meewerken aan verschoven diensten.

DSV: laatste bod 

DSV reageert maandagmiddag op het bovenstaande: "Logistiek dienstverlener DSV Solutions heeft vakbond FNV vrijdag 23 oktober een nieuw bod voor een nieuwe cao gedaan. Het is een aanscherping van het voorstel dat DSV in juli van dit jaar uitbracht. Op hoofdlijnen: 5% loonsverhoging voor de komende 3 jaar. Dit komt neer op een jaarlijkse verhoging die boven het marktgemiddelde van 1,5% ligt. Een uitkering van 130 euro netto p.p. over 2 jaar. Een verhoging van de maxima van de loonschalen met 1%. DSV betaalt bij ziekte de wachtdag (en dus niet de medewerker).

DSV zal 75 uitzendkrachten een vast contract aanbieden. Daarmee komt de verhouding personeel in vaste dienst – ingehuurd op 70% – 30%
te liggen."

DSV benadrukt dat dit haar laatste bod is.

HR director Marieke de Rouw: "Verder kunnen we niet gaan, dat zou bedrijfseconomisch niet verantwoord zijn. We vertrouwen erop dat onze ruim duizend medewerkers, waarvan de meesten op dit moment gewoon aan het werk zijn, dit bod zullen begrijpen en waarderen."Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions