Clicky


Máxima heeft nierbekkenontsteking

Máxima heeft nierbekkenontsteking
26-10-2015 09:41 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

PEKING (ANP) - Koningin Máxima heeft een nierbekkenontsteking. Dat is maandag in Peking vastgesteld door een arts die haar heeft bezocht. Máxima mist daardoor maandagmiddag de officiële onderdelen van het staatsbezoek aan China. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) laten weten.

Koningin Máxima is maandagavond (plaatselijke tijd) tijdens het staatsbezoek aan China wel aanwezig bij het staatsbanket. De koningin gaat dinsdag niet mee naar Yan'an voor een bezoek aan een lössplateau. Máxima, die maandag al het ochtendprogramma oversloeg, had in het weekeinde koorts gekregen.

Een nierbekkenontsteking (pyelonefritis) is een bacteriële infectie van de wand van het nierbekken van één of beide nieren. De ziekte, waarbij sprake is van koorts, eventueel met koude rillingen, pijn en algeheel ziek zijn, wordt in het algemeen behandeld met antibiotica. Veel drinken en rust helpen ook. Binnen een paar dagen na het begin van de behandeling zakt de koorts en worden de klachten minder. Een nierbekkenontsteking kan op elke leeftijd voorkomen, maar komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.