Transport Online - Zwakke kroon stuwt resultaat Volvo

 


Zwakke kroon stuwt resultaat Volvo

Zwakke kroon stuwt resultaat Volvo
23-10-2015 10:47 | Financieel | auteur Redactie [HV]

GÖTEBORG (ANP/BLOOMBERG) - Vrachtwagenmaker Volvo heeft in het afgelopen kwartaal volop geprofiteerd van de relatief zwakke Zweedse kroon. Het bedrijf wist onder meer in de VS en Europa meer vrachtwagens aan de man te brengen, waarmee omgerekend dus meer geld werd verdiend. In Zuid-Amerika viel de verkoop fors lager uit, zo bleek vrijdag.

Volvo, dat overweegt het Amerikaanse onderdeel Arrow Truck Sales te verkopen, zag de operationele winst in het derde kwartaal 75 procent hoger uitvallen dan een jaar eerder, op 5,1 miljard kroon (544 miljoen euro).

De omzet steeg met 9 procent tot 73,3 miljard kroon. Exclusief wisselkoerseffecten zou de omzet 1 procent hoger zijn geweest.

Onder druk van investeerder Cevian Capital is Volvo volop aan het herstructureren. Het bedrijf moet onder meer winstgevender worden.

Het wordt volgens kenners nog een hele kluif om aan de besparingsdoelstelling van 10 miljard kroon voor volgend jaar te voldoen, onder meer door tegenvallende verkopen in China en Brazilië.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden