Clicky


43 doden bij aanrijding vrachtwagen en bus in Puisseguin nabij Bordeaux [UPDATE]

43 doden bij aanrijding vrachtwagen en bus in Puisseguin nabij Bordeaux [UPDATE+foto's]
23-10-2015 12:19 | Ongevallen | auteur Redactie [HV]

BORDEAUX (ANP/DPA) - [UPDATE 19:48 uur] Een uitje voor ouderen uit het zuidwesten van Frankrijk in de buurt van Bordeaux eindigde vrijdag op tragische wijze. Hun bus botste vlak na vertrek uit het dorp Petit-Palais-et-Cornemps op een vrachtwagen en vloog in brand. 41 inzittenden van de bus kwamen om. Ook de vrachtwagenchauffeur en zijn driejarige zoontje dat meereed in de cabine overleefden het ongeval bij de plaats Puisseguin niet.

De buschauffeur wist samen met zeven anderen de bus levend te verlaten. Vier van hen zijn ernstig gewond.

Volgens de burgemeester van het dorp zijn er aanwijzingen dat de vrachtwagenchauffeur de macht over het stuur verloren heeft. De buschauffeur zou tevergeefs hebben geprobeerd uit te wijken. Ook de vrachtwagen vatte vlam na de botsing.

De Franse president François Hollande reageerde vrijdag zeer geschokt op het ongeval. Hij beloofde een grondig onderzoek naar de ,,immense tragedie''. Premier Manuel Valls bezocht vrijdag de rampplek.

Het busongeval is het ernstigste sinds ruim dertig jaar in Frankrijk. In 1982 kwamen bij Beaune in Oost-Frankrijk 53 mensen door een ongeval met een bus om het leven, onder wie 44 kinderen.