Transport Online - VDL Nedcar gaat de nieuwe Mini Cabrio maken

VDL Nedcar gaat de nieuwe Mini Cabrio maken

VDL Nedcar gaat de nieuwe Mini Cabrio maken
23-10-2015 00:19 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse autofabriek VDL Nedcar gaat de nieuwe Mini Cabrio maken. In het Limburgse Born worden sinds juli vorig jaar al gewone Mini's in elkaar gezet voor autofabrikant BMW. Vanaf volgende maand komt daar dus een tweede model bij.

Het gaat om het 21e model dat in Nederlands enige grote autofabriek gemaakt gaat worden en om de eerste cabrio. Sinds de opening van Nedcar in 1967 zijn er al ruim 4,7 miljoen wagens van de band gerold, van merken als DAF, Volvo, Smart en Mitsubishi.

In tegenstelling tot de nieuwe Mini, die ook in Oxford geproduceerd wordt, wordt de nieuwe Mini Cabrio exclusief bij VDL Nedcar gebouwd. Er rijden nu overigens al wel cabrio's rond van Mini. Dat betreft een ouder type dat in Oxford is vervaardigd.

Momenteel werken er ongeveer 2350 mensen bij Nedcar. Het bedrijf zegt in verband met de nieuwe klus in eerste instantie geen extra personeel nodig te hebben. Het huidige productieproces met circa 1200 robots hoeft slechts op kleine punten te worden aangepast. Over de deal worden verder geen financiële details naar buiten gebracht.

Nedcar is niet verbonden aan een specifiek automerk maar is eigendom van het industriële concern VDL Groep uit Eindhoven. Na een pauze van ruim anderhalf jaar werd de fabriek in Born vorig jaar heropend door koning Willem-Alexander. Het bedrijf is sindsdien voortdurend op zoek naar nieuwe orders. Mocht er naast BMW een tweede opdrachtgever gevonden worden, dan moet het complex waarschijnlijk ook worden uitgebreid met een nieuwe fabriekshal.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions