Clicky


Belgische politie pakt frauderende chauffeurs

Belgische politie pakt frauderende chauffeurs
22-10-2015 20:27 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

LUIK(B) - De Belgische politie heeft afgelopen dinsdag tussen 14:00 uur en 22:00 uur een controleactie op fraude met de tachograaf gehouden. De controle vond plaats op de E40 en de E42 (provincie Luik) in beide rijrichtingen. In totaal werden 56 vrachtwagens gecontroleerd en werden er zes gevallen van fraude vastgesteld.

De strijd tegen ongevallen met vrachtwagens vormt één van de prioriteiten van de Belgische politie. Frauderen met de tachograaf heeft een belangrijke invloed op de verkeersveiligheid, op de sociale situatie van de bestuurder en op de concurrentie tussen de verschillende transportbedrijven. Met deze actie wil de politie de fraudeurs hard aan pakken en een positief signaal afgeven aan de bedrijven en de bestuurders die wel trachten om de wetgeving na te leven.

Zes chauffeurs van de 56 gecontroleerde vrachtwagens hadden fraude gepleegd met de tachograaf. Twee van de frauderende chauffeurs kleefden een magneet op de impulsgever waardoor er rust werd geregistreerd tijdens het rijden. Twee chauffeurs hadden een valse verlofbrief bij zich.

De politie stelde ook nog 22 andere overtredingingen vast waaronder valse keuringsbewijzen, overbeladingen en illegaal vervoer. Tijdens de actie werd bovendien een gestolen voertuig tegengehouden. De politie schreef in totaal voor 43.089 euro aan boetes uit.