Goederentrein botst op vrachtwagen op overweg in Axel

Goederentrein botst op vrachtwagen op overweg in Axel [+foto's&video]
22-10-2015 16:36 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

AXEL - Donderdagmiddag is op de Industrieweg-zuid een goederentrein in botsing gekomen met een vrachtwagen.

Het ongeval gebeurde rond 15.15 uur. Een Belgische trekker met tankoplegger kwam vanuit de richting Yara. De 45-jarige bestuurder uit het Franse Barlin negeerde vermoedelijk het rode verkeerslicht en reed de spoorweg op waar op dat moment vanuit de richting Westdorpe een goederentrein kwam aanrijden.

De trein was geladen met grote rollen staal. Beide voertuigen kwamen in botsing, waardoor de vrachtauto kantelde en de locomotief en de eerste wagen ontspoorde. Naast schade aan beide voertuigen ontstond ook aanzienlijke schade aan het spoor en het wegdek.

Ziekenhuis

De bestuurder van de vrachtwagen raakte bekneld. Hij is door de brandweer bevrijd en met een ambulance naar een ziekenhuis in Gent gebracht. Hij is niet levensgevaarlijk gewond.

Hulpverlening

Na de melding van het ongeval werden naast enkele politie-eenheden ook meerdere brandweerwagens en ambulanceteams ingezet. Ook is een traumahelikopter ter plaatse geweest.

Politieonderzoek

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Hierbij is de weg ter plaatse afgesloten. Diverse getuigen zijn gehoord. Ook is een uitgebreid sporenonderzoek uitgevoerd, waarbij ook agenten van de Landelijke Eenheid zijn ingezet.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden