Clicky

 FNV: Erbarmelijke arbeidsomstandigheden bij Klesch Aluminium

FNV: Erbarmelijke arbeidsomstandigheden bij Klesch Aluminium
22-10-2015 10:32 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

DELFZIJL - De arbeidsomstandigheden bij Klesch Aluminium (voorheen Aldel) in Delfzijl zijn ver onder de maat, waardoor de veiligheid en gezondheid van de medewerkers in het geding is. FNV-bestuurder Albert Kuiper: "Werknemers moeten werken in uitlaatgassen en ze krijgen onvoldoende beschermingsmiddelen. En er is geen adequate brandweervoorziening, terwijl er wordt gewerkt met hoge voltages en allerlei potentieel gevaarlijke chemische stoffen."

Inmiddels is de fabriek bijna een jaar in bedrijf, maar heel veel zaken zijn nog niet naar behoren geregeld.

Kuiper: “Klesch beroept zich erop dat ze nog in de opstartfase zijn, maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat je de basale voorzieningen nog steeds niet op orde hebt. Het bedrijf investeert gewoon te weinig in de veiligheid van de medewerkers. Zo gebruikt men in een gesloten hal een grote heftruck die voortdurend uitlaatgassen uitbraakt. Werknemers worden daar ziek van. Lassers krijgen niet de beschermingsmiddelen die nodig zijn om hun werk veilig te kunnen doen. Minstens zo ernstig is het dat de brandweerorganisatie niet goed is ingericht. Als er zich een incident mocht voordoen hebben ze geen idee wat ze moeten doen.”

Tegenwerking

Ook de medezeggenschap van de werknemers wordt aan alle kanten tegengewerkt. Er is nog steeds geen ondernemingsraad en Klesch houdt de verschillende commissies waarin werknemers kunnen meepraten over de arbeidsomstandigheden tegen. FNV heeft de bedrijfsleiding opgeroepen voor 1 november de juiste maatregelen te treffen, anders volgen er acties.

Naast de arbeidsomstandigheden speelt ook het cao-conflict in de Metalektro. Vooral de flexibilisering bij Klesch schiet door.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats