Curator: Geen loonachterstanden bij failliet Cor Schouten Internationaal Transport [UPDATE]

Curator: Geen loonachterstanden bij failliet Cor Schouten Internationaal Transport [UPDATE]
22-10-2015 12:37 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

NIEUWERBRUG AAN DEN RIJN - [update 12:29 uur] Volgens curator mr. A.R.M. Berntsen zijn alle lonen van de chauffeurs van het failliete Cor Schouten Internationaal Transport tot en met september uitbetaald.

Transport Online ontving de laatste weken voor het faillissement verschillende signalen van chauffeurs van Cor Schouten Internationaal Transport dat het loon van verscheidene chauffeurs niet was uitbetaald. "Dat klopt niet", zegt mr. Berntsen donderdagochtend tegen Transport Online.

"Alle lonen zijn tot en met september uitbetaald. De chauffeurs kregen echter normaal gesproken hun loonuitbetaling per 14 dagen. De eerste betaling van oktober heeft inderdaad niet plaatsgevonden maar dit wordt nu na het faillissement opgevangen door het UWV."

Frank Pavias, bestuurder bij FNV Bondgenoten bevestigt de signalen van de chauffeurs die Transport Online benaderd hebben: "Er zijn wel degelijk loonachterstanden. Er is sowieso één vordering van 3.000 euro. Daarnaast is het vakantiegeld over 2015 nog niet betaald."

"Daarnaast zijn voorschotten op de overuren uitbetaald maar is het totaal nog niet verrekend. Daarnaast is mij bekend dat er een grote achterstand is bij het Pensioenfonds."

"Ik ben opgelucht dat er voor de werknemers nu duidelijkheid is nu er een faillissement is", aldus Pavias.

Bij het failliete bedrijf werken dertig werknemers.

Volgens de curator ligt de oorzaak van het faillissement in een slecht contract dat door het transportbedrijf werd afgesloten. "Door dit contract werd er met verlies gereden. Halverwege dit jaar is dit contract opgezegd maar de schuldenberg was al te hoog opgelopen", aldus mr. Berntsen.

"Het gaat nu beter in de transportsector en ook bij Cor Schouten Internationaal Transport. De cashflow is beter."

Het bedrijf werkt momenteel gewoon door. Volgens de curator zijn er meerdere kandidaten geïnterresseerd in een doorstart waaronder de eigenaar, de heer Schouten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,774
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden