Clicky


YouTube tegen betaling reclamevrij

YouTube tegen betaling reclamevrij
22-10-2015 00:06 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

MOUNTAIN VIEW - Google biedt vanaf volgende week de mogelijkheid om reclamevrij van YouTube te kunnen genieten. Voor een tientje per maand blijven advertenties je bespaard, krijg je toegang tot unieke content, kun je filmpjes opslaan voor offlinegebruik en krijg je gratis toegang tot YouTube Music, een nieuwe muziekapp uit de stal van YouTube.

Over YouTube Red werd al een hele tijd gespeculeerd. Het reclamevrij kunnen kijken naar YouTube is een wens die door velen geregeld is uitgesproken op social media. Het was met ad-blockers al tot op zekere hoogte mogelijk, maar op die manier werd het verdienmodel van YouTube onderuit gehaald. Overigens gaat YouTube Red niet alleen om het reclamevrije aspect, maar ook om de content. Bekende YouTube-vloggers hebben al toegezegd unieke content te gaan maken voor YouTube Red. Het bedrijf gaat daarmee de strijd aan met bijvoorbeeld Netflix en HBO.

YouTube Red is volgende week in eerste instantie alleen voor Amerikanen te gebruiken. Het is niet bekend wanneer de dienst naar ons land komt.